به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل ازايسنا، پرتاب اولين ميمون فضانورد ايراني به فضاي زير مداري، سرآغاز گشايش دروازههاي فضا به روي دانشمندان کشورمان محسوب ميشود. جمهوري اسلامي ايران به عنوان کشور دارنده فناوري فضايي و پيشرو در بين کشورهاي اسلامي، بهره برداري صلح آميز از فضا را به عنوان يک برنامه استراتژيک در نظر گرفته است که ارسال انسان به فضاي ماوراء جو گامي محکم و استوار براي نيل به اين هدف بزرگ است.
براساس سياستهاي کلان فضايي کشور، ماموريت ارسال انسان به مدار زمين به پژوهشکده سامانه هاي فضانوردي پژوهشگاه فضايي ايران واگذار شده است. در اين راستا اين پژوهشکده با تجربه موفق چندين ساله در طراحي، ساخت و پرتاب کاوشگرهاي يک تا چهار با تدوين برنامه هاي منظم و علمي اقدام به طراحي، ساخت کاوشگر «پيشگام» به عنوان نخستين مرحله از تحقق ماموريت اعزام انسان به فضا کرد.
به گزارش ايسنا، همان طور در اين گزارش تصويري مشاهده مي کنيد «آفتاب» نخستين ميمون فضانورد ايراني از ماه ها قبل از پرتاب به فضا، تحت مراقبتهاي شديد دانشمندان فضايي ايران قرار داشت و مراحل مختلفي را جهت آماده سازي پشت سرگذاشته است.
در ادامه اين گزارش تصويري لحظات پرتاب کاوشگر به کمک حامل سوخت جامد تا ارتفاع ??? کيلومتري از سطح زمين بازيابي سالم نخستين ميمون فضانورد ايران بر روي زمين را مشاهده مي کنيد.
به طور کلي هدف از پرتاب کاوشگر پيشگام ، انجام موفق ماموريت و بررسي و مطالعه شرايط پرواز و اثر آن بر روي تمام مجموعه هاي فني محموله و همچنين انجام آزمايش هاي زيست فضايي بود.
در تمامي مراحل پرتاب کاوشگر پيشگام، تصاوير موجود زنده داخل کپسول زيستي، علائم حياتي موجود زنده شامل ضربان قلب و ديگر دادههاي حياتي و محيطي از کاوشگر مخابره و در جعبه سياه ثبت شد. اين کاوشگر پس از اوجگيري تا ارتفاع ??? کيلومتري در بازگشت به زمين بازيابي و موجود زنده در شرايط مناسب و در صحت و سلامت کامل از کپسول خارج و عمليات ريکاوري بر روي آن انجام شد.
به طورکلي مأموريت اصلي اين محموله را مي توان از جنبه هاي اکتشافي، اثبات و توسعه فناوري شامل سنجش اثر پرواز بر فيزيولوژي موجود زنده، سنجش گرمايش آيروديناميکي، سنجش اثربخشي عايق ها و سپرهاي حرارتي بر محموله و شناخت آيروديناميک و ديناميک بازگشت به جو و از جنبه هاي برنامه اي شامل تحقق برنامه ارسال حيات به فضا، حرکت به سمت محموله اي هوشمند با قابليت خود نظارتي ومديريت انجام عمليات ميداني وسيع و فراهمکردن تجهيزات لجستيکي مورد نياز دانست.